jueves, 17 de febrero de 2011

SONIA PRIEGO (LA HÚNGARA)

  







Sonia Priego és una cantant espanyola, coneguda com La Hongaresa, nascuda el 1978 a la localitat sevillana d'Écija que després de diversos anys de vida artística s'ha convertit en un dels vertexs del pop-flamenc.




<><><>
La Húngara
Informació personal
Nom real
Sonia Priego
Naixament
4 de juliol de 1977 (33 anys)
OrígenBandera de España Sevilla, España
Ocupación
Cantant, compositora, ballarina
Informació artística
Tipus de veu
Flamenca
Alias
La Húngara
Gènere
Flamenco
InstrumentVeu
Període d'activitat1996 — present
Discogràfica
JJ Records, Sony Music
Artistes relacionats
Camela, Andy y Lucas,Los Rebujitos,Grego,Los Chichos,Calaita



TRAJECTORIA MUSICAL


 Va arribar el moment de triar un nom per Sonia, un nom diferent i que impactés, van estar diversos dies pensant fins que Francisco Carmona escoltar que una de les seves alumnes la va cridar Hongaresa, en escoltar es va quedar sorprès d'aquell sobrenom i van decidir utilitzar com a nom artístic, i així es va quedar La Hongaresa. Al novembre del 2001 surt el seu primer treball discogràfic titulat "A Camarón" amb cançons com "Jo Sóc carregada", "Em Dol el Cor" o la que dóna títol al disc. En els tres anys siguentes, Sonia es va obrint camí amb àlbums com "És Un Bandoler" (2003) i "Cor flamenc" (2004) en els quals adopta el seu estil musical definitiu. El 2005 s'edita "Estimant-te", el treball amb que La Hongaresa es consagra en el món de la música flamenca en l'àmbit nacional, aconsegueix més de 80 actuacions en tot l'any i aconsegueix arribar al 2 º lloc en la Llista Radiolé de l'any, escollit per votació popular, per sota del Barri i per davant de Ecos del Rocio i Diana Navarro. El 2006 surt el que és el seu cinquè treball "Dibuixant Esperances", amb el que aconsegueix un Disc d'Or i grava el seu primer videoclip amb el tema "Vés De La meva Vera". Al novembre d'aquest any La Hongaresa regala a tots els seus fans un CD titulat "El meu Millor Nadal" que inclou 10 nadales populars com "Els Campanilleros" i 2 conegudes rumbes "Aire Ke Respir" i "t'enamores".

SONIA PREGO LA HUNGARAAl juny del 2007 edita "Ara em toca a mi" amb temes com Em mata i Embustero, ja el 2008, llança el vuitè àlbum titulat "Morir en el teu verí", en què col.labora amb artistes com Camela, Els Rebujito, Felipe Comte , Hakim, Jorge Gonzalez i la seva pròpia filla Laura. Poc després va signar amb la discogràfica Sony Music amb la qual ja ha editat dos treballs "El meu somni" el 2009 i "Guerrera" el 2010, amb els que ha aconseguit acostar-se als llocs privilegiats de les llistes de vendes, a més de batre rècords a descàrregues legals dels seus senzills promocionals. JJ Records ha tret dos àlbums més després que fitxés amb una altra discogràfica "Super Èxits" el 2009 i "Sota l'Olivera" al novembre del 2010 amb temes inèdits gravats en el període que va estar amb aquesta discogràfica però no van arribar a estar inclosos en els discos. Al juliol de 2010 La Hongaresa va compondre una cançó anomenada Jo sóc espanyol, un homenatge a la selecció de futbol d'Espanya, que es va proclamar campiona de la Copa del Món de la FIFA 2010 a Sud-àfrica.Prepara ja el onzè disc per a la primavera de 2011 el tercer amb Sony Music, un disc que per primera vegada en la seva carrera artística són versions de cançons d'altres artistes.
Després de viure sempre a Écija i de muntar la seva pròpia acadèmia de ball flamenc, Sonia acaba una nit d'abril cantant en un Karaoke de Sevilla on la veu El Kaly, un dels artistes produït per Francisco Carmona, i és aquest qui la posa en contacte amb ell, el qual es queda enamorat de la seva preciosa veu. Decideixen preparar una maquetes i enviar-les a diferents productores fins que JJ Record's decideix apostar per ella.





No hay comentarios:

Publicar un comentario